fbpx

Uvjeti korištenja i Politika privatnosti i upotreba kolačića na MaliParty.com.hr

Uvjeti korištenja i Politika privatnosti i upotreba kolačića na…

MOLIMO VAS DA PAŽLJIVO PROČITATE UVJETE KORIŠTENJA STRANICE MaliParty.com.hr I NAŠIH USLUGA PRIJE NEGO IH POČENETE KORISTITI. AKO SE NE SLAŽETE S OVIM UVJETIMA, MOLIMO VAS DA NAŠIM STRANICAMA NE PRISTUPATE I DA IH NE KORISTITE.

Korištenjem naše web stranice MaliParty.com.hr i naših usluga, posjetitelj/korisnik/kupac/klijent eksplicitno prihvaćate naše Uvjete korištenja i slažete se Politikom privatnosti i upotrebom kolačića.

Ovi uvjeti vrijede od svibnja 2019.

Uvjeti korištenja i Politika privatnosti i upotreba kolačića

Uvjeti korištenja

Dobrodošli na stranice MaliParty.com.hr koji je u vlasništvu MPevents , obrt za dekoraciju i organizaciju, vl. Nevena Ružić.

Korištenje bilo kojeg dijela sadržaja naše stranice podložno je navedenim Uvjetima korištenja. Pristupanjem stranici Korisnici prihvaćaju Uvjete korištenja koje su dužni redovito čitati te se smatra da su upoznati s Uvjetima korištenja te da su ih u potpunosti razumjeli.

MPevents svim posjetiteljima u dobroj namjeri nastoji osigurati korištenje stranice MaliParty.com.hr. Svi korisnici stranice i naših prateći stranica na društvenim mrežama, smiju besplatno koristiti sadržaje ukoliko ne krše Uvjete korištenja.

Naše stranice sadrže dio naše ponude usluga i proizvoda, kao i partnerskih usluga koje se mogu uklopiti u projekte koje radimo te u tom slučaju postoji mogućnost linkova na vanjske stranice. Linkovi su objavljeni u dobroj namjeri i MPevents nije odgovoran za sadržaje koji se nalaze na vanjskim stranicama.

Sve sadržaje na našim stranicama Korisnici koriste na vlastitu odgovornost te MPevents se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. 

Vlasnik stranice zadržava pravo promjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge, bez obveze prethodne najave.

Društvene mreže

MaliParty je aktivan na društvenim mrežama. Ukoliko koristite dodatke za pristup društvenim mrežama (kao što je Facebook, Instagram ili dr.), možemo imati pristup nekim vaši podacima putem te društvene mreže, a u skladu s njihovim politikama korištenja i vašom privolom da neke podatke učinite dostupnima. 

Ovisno o postavkama privatnosti vas i vaših prijatelja, možemo imati pristup informacijama koje ste dali društvenoj mreži, a poput onih koje se odnose na lokaciju (“Location Data”) kako bismo vam dali relevantni sadržaj.

Autorska prava

Ukoliko nije drugačije navedeno, sav pisani i vizualni sadržaj na našoj web stranici i našim profilima na društvenim mrežama u vlasništvu je MPevents.

Niti jedan dio naše stranice, društvenih stranica, usluga i sl. nije dozvoljeno koristiti bez naše prethodne suglasnosti, u suprotnom ćemo smatrati da su naša autorska prava narušena te je takav postupak podložan tužbi.

Politika privatnosti

MPevents , obrt za dekoraciju i organizaciju, vl. Nevena Ružić, vlasnik je stranice www.maliparty.com.hr (u nastavku teksta “mi”, “Mali Party”, “naš”, MPevents, itd.). Veliku pažnju posvećujemo zaštiti osobnih podataka korisnika naše web stranice i naših klijenata. Politika privatnosti i upotreba kolačića definiraju načine postupanja s informacijama koje prikupljamo putem naše web stranice i načinu kako postupamo s njima.

Osobni podaci – oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i slično). MPevents ne prikuplja vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih vi izričito učinili dostupnima bilo kroz komunikaciju (slanje upita ili sl.) ili korištenjem naših usluga (ili nekog drugog razloga) te ste na taj način dali privolu za njihovo korištenje.

Korištenje podataka – vaši osobni podaci koriste se isključivo za namjenu za koju su dani. Npr. U slučaju da nas kontaktirate mailom, oni služe za komunikaciju s vama, za pružanje usluga, naplatu i slično. Vaše podatke ne proslijeđujemo trećim osobama, osim ukoliko to nije nužno za izvršenje usluge na koju ste pristali i naručili je.

Newsletter – Samo ukoliko ste dali izričitu privolu za primanje Newslettera, možemo Vam poslati elektroničkim putem informacije o našim uslugama ili uslugama naših partnera te neki drugi prigodni sadržaj. Podatke koje ste nam ustupili za prijavu na Newsletter koristit će se samo za slanje Newslettera. Ukoliko želite odustati od primanja našeg Newslettera, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u Newsletteru. U slučaju da se odjavite s naše Newsletter liste, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati.

Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tijekom kojeg primate naš Newsletter i dok ne otažete Vašu privolu za primanje Newslettera.

Za slanje Newslettera možemo koristiti rješenje/alat kao što je MailChimp. Ovaj servis za slanje mailova prikuplja određene podatke kako bi mogao funkcionirati, a oni mogu biti: IP adresa, država, grad, poštanski broj, geografska širina, geografska dužina, regija, datum i vrijeme prijave na newsletter. Pristankom primanja našeg Newslettera i Politike privatnosti i korištenja kolačića, suglasni ste s davanjem ovih podataka MailChimp servisu.

Sigurnost – vrlo nam je bitna zaštita vaših osobnih podataka stoga ulažemo velike napore kako bismo osigurali sigurnost vaših podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka (poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Vaše podatke savjesno štitimo i zaštićeni su od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Naši zaposlenici i naši partneri (ukoliko su uključeni u pružanje dodatnih usluga) obvezni su poštivati povjerljivost Vaših podataka.

Prava korisnika na dostupnost podataka – Vi kao korisnik naše stranice i naših usluga odlučujete koje podatke o sebi želite učiniti dostupnima. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da nas o promjenama obavijestite na e-mail: malipartyzg@gmail.com kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke.

Također, imate pravo povući danu privolu i to u bilo kojem trenutku, u cijelosti ili djelomično, na način da nas obavijestite putem e-mail adrese malipartyzg@gmail.com u pisanom ili elektroničkom obliku. U trenutku kada primimo vašu izjavu o povlačenju privole, pisanim putem ćemo vam potvrditi primitak, a vaši osobni podaci koje ste naveli u izjavi o povlačenju podatka više se neće obrađivati s datumom povlačenja privole.

Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje ostaju pravno valjani.

Politika korištenja i pohranjivanja kolačića

Kako bi ova stranica funkcionirala ispravno, web stranica MaliParty.com.hr koristi “kolačiće” za bolje korisničko iskustvo, praćenje posjećenosti. Većina preglednika podržava kolačiće, ali korisnici mogu postaviti svoje preglednike da ih odbijaju i mogu ih izbrisati kad god požele.  Moguće je kontrolirati način na koji prihvaćate i koristite kolačiće u postavkama vašeg internetskog preglednika.

Korištenjem naših web stranica MaliParty.com.hr smatra se da pristajete na pohranu kolačića. Isključivanjem i / ili blokiranjem pohrane kolačića još uvijek možete pregledavati naše web-lokacije, ali postoji mogućnost da neke njihove značajke / funkcionalnosti neće biti dostupne.

Prema propisima Europske unije od 25.03.2011. imamo obvezu zatražiti vaš pristanak prije spremanja tih podataka.

Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju web-lokacija koju posjećujete, sprema na vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite web-lokaciju. Omogućuje web-lokaciji da pamti vaše radnje i postavke (kao što su jezik, veličina fonta i druge postavke prikaza) u određenom vremenskom razdoblju, tako da ih ne morate stalno ponovno unositi kada se vratite na web-lokaciju ili pregledavate jednu stranicu na drugu.

Koje su različite vrste kolačića?

Kolačić se može klasificirati prema životnom vijeku i domeni kojoj pripada:

privremeni kolačić koji se briše kada korisnik zatvori preglednik ili

trajni kolačić koji ostaje na korisničkom računalu / uređaju u unaprijed određenom vremenskom razdoblju.

kolačiće prve strane koje postavlja web-poslužitelj posjećene stranice i dijele istu domenu

kolačići trećih strana koje pohranjuje druga domena u domenu posjećene stranice. To se može dogoditi kada web-stranica referencira datoteku, kao što je JavaScript, koja se nalazi izvan njegove domene.

Kako koristimo kolačiće?

– Stranica MaliParty.com.hr koristi kolačiće za pamćenje vaših postavki prikaza, kao što su postavke boja kontrasta ili veličina fonta

– Kada ste pristupili stranici složili ste se s korištenjem naših kolačića, a koje naknadno možete sami izbrisati.

– Kako bismo pratili i analizirali upotrebu i promet na našim web-lokacijama: koristimo Google Analytics sustava kojim mjerimo posjećenost web-lokacija. Ako želite isključiti pohranu kolačića, to možete učiniti na stranici Google Analytics

– na našim stranicama možemo koristiti videozapise koji ugrađeni u naše stranice koriste kolačić za anonimno prikupljanje statističkih podataka o tome kako ste došli i koje ste videozapise posjetili

– Kako biste dobili bolje korisničko iskustvo

– Za pravilan rad web-mjesta (kada je takva radnja potrebna)

Omogućavanje kolačića nije nužno za rad web-stranice, ali će vam pružiti bolje iskustvo pregledavanja. Te kolačiće možete izbrisati ili blokirati, ali ako to učinite, neke značajke ove web-lokacije možda neće raditi kako je planirano.

Informacije koje se odnose na kolačiće ne koriste se da bi vas osobno identificirale. Ovi kolačići se ne koriste ni u koju drugu svrhu osim ovdje opisanu.

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje pružaju pouzdane treće strane. U sljedećem odjeljku detaljno je opisano koje kolačiće trećih strana možete naići na ovoj web-lokaciji.

Web stranica MaliParty.com.hr koristi Google Analytics koji je jedno od najraširenijih i najpouzdanijih analitičkih rješenja na webu kako bi nam pomogli razumjeti način na koji koristite web-lokaciju i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari kao praćenje stranica koje posjećujete kako bismo mogli nastaviti proizvoditi zanimljiv sadržaj.

Više informacija o kolačićima usluge Google Analytics potražite na službenoj stranici usluge Google Analytics.

S vremena na vrijeme testiramo nove značajke i mijenjamo način na koji se web-lokacija isporučuje informacije. Kada još testiramo nove značajke, ovi se kolačići mogu koristiti kako bi se osiguralo da ste na dosljednom iskustvu dok se nalazite na web-lokaciji, a istovremeno nastojimo razumijeti koje optimizacije naši korisnici najviše cijene.

Kako promoviramo proizvode i usluge, važno je da razumijemo statističke podatke o tome koliko posjetitelja naše web-lokacije zapravo zanima ono što prezentiramo i kao takvo je vrsta podataka koje će ti kolačići pratiti.

Također koristimo linkove na društvene mreže i / ili dodatke na ovoj web-lokaciji koji vam omogućuju povezivanje s društvenom mrežom na različite načine. Kako bi oni radili na društvenim medijima koje koristimo, kao što su Facebook, Instagram, Youtube, postavit će kolačiće putem naše web-lokacije koji se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovoj web-lokaciji ili za doprinos podacima koje drže za različite svrhe navedene u njihovim pravila o privatnosti. 

Pristupate li društvenim mrežama prihvaćate pravila te društvene mreže i to činite na vlastitu odgovornost.

Kako kontrolirati kolačiće

Kolačiće možete kontrolirati i / ili izbrisati kako želite – za detalje pogledajte aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već na vašem računalu i možete postaviti većinu preglednika kako bi ih spriječili da budu postavljeni. Ako to učinite, možda ćete morati ručno podesiti neke postavke svaki put kada posjetite web-lokaciju, a neke usluge i funkcionalnosti možda neće raditi.

Ako imate bilo kakvih pitanja vezano za Uvjete korištenja, Politiku privatnosti, kontaktirajte nas pute maila malipartyzg@gmail.com